Лицензът на "Емко" за търговия е възстановен

Лицензът на "Емко" за търговия е възстановен
A A+ A++ A

Mеждуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз на оръжейния завод "Емко". Това стана по време на днешното извънредно заседание на съвета, съобщи БНР.

От днес фирмата е пълноправен участник на международните пазари, съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов. В завода има още нарушения, които не са отстранени изцяло, но те не засягат безопасността на производството, обяснява той.Малко по-късно се очаква да даде брифинг.

Преди заседанието на Съвета министърът на икономиката Емил Караниколов обяви.

"Ако в констатациите няма нещо, което да застрашава живота и безопасността на населението и на работниците, лично аз ще искам веднага да се върне действието на спрения лиценз за внос и износ".

 

Връщането на лиценза бе отлагано няколко пъти с мотива, че все още има неотстранени нередности. Междувременно работниците от предприятието протестираха няколко пъти включително и в София. За днес също е предвиден протест.

 

Освен че настояват за възстановяването на лиценза на завода, оръжейниците от "Емко" искат да бъде решен и въпросът с блокираната на пристанище Бургас вече произведена продукция, както и проблемът с договорите между предприятието и търговската компания "Кинтекс".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници