Игнатов и Младенов намират работа на младежите за 4 месеца

Игнатов и Младенов намират работа на младежите за 4 месеца
Ако младежите откажат да започнат работа, намерена им от бюрата по труда, следва законова санкция, припомни пък Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министрите на образованието Сергей Игнатов и на труда и социалната политика Тотю Младенов официално се споразумяха за обмен на информация, необходим за изпълнението на правителствената инициатива за намаляване на младежката безработица.

Министерството на образованието ще подава актуална информация на социалното министерство за всички, които напускат образователната система, предаде БНР. Така на младите хора ще се търси и предлага работа в рамките на 4 месеца.

„Най-важното на това споразумение е да преминем вече от образование към заетост, а не от социални помощи към заетост. Пълна информация, за да може чрез структурите на Агенцията по заетостта, чрез агенциите за временна работа, чрез частните трудови посредници и до четири месеца в срок, както сме поели ангажимент, да бъде намерена работа на тези млади хора“, поясни Тотю Младенов.

По думите на Сергей Игнатов образователното ведомство два пъти в годината ще подава данните, а ако се налага и по-често.

„Нашата цел е всички, които са отпаднали от образователната система или са завършили и не са постъпили на работа, или не се намират някъде в курсове за квалификация или преквалификация, да имаме информация за тях и да започнем работа с тях“, обясни той.

Ако младежите откажат да започнат работа, намерена им от бюрата по труда, следва законова санкция, припомни пък Тотю Младенов.

„Независимо дали е млад или стар, има санкция – шест месеца се лишава от регистрация. Какво значи, ти си намерил работа на едно лице и в същото време то отказва. Като отказва, има закони, които трябва да се спазват“, коментира социалният министър.

#Сергей Игнатов #министър на образованието #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Министерството на образованието #Министерството на труда и социалната политика #безработица #младежка безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници