19.8% младежка безработица в България, според Младенов

19.8% младежка безработица в България, според Младенов
Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов подписаха споразумение за обмен на информация като мярка срещу младежката безработица. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Младежката безработица в България е 19.8%, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

По думите му последните данни за юни показват, че безработните младежи до 29-годишна възраст са 70 868, предаде БГНЕС.

Към миналия месец безработицата в страната е 10.8 процента, или безработните са 354 825 – с 5289 по-малко от безработните към май месец, добави министърът.

Тотю Младенов добави, че над 5000 фирми и около 4500 младежи пък са заявили желание да вземат участие по схемата за осигуряване на възможност за стаж по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Социалният министър и министърът на образованието Сергей Игнатов подписаха в понеделник специално споразумение за обмен на информация като мярка срещу младежката безработица.

Със сключването на това споразумение двете институции обединяват  усилията си за осигуряването на своевременна подкрепа за включване в заетост или обучение на младите хора, които не учат и не работят.

Крайната му цел е намаляване на младежката безработица в България.

#Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ #социален министър #министър на образованието #Сергей Игнатов #Тотю Младенов #младежка безработица #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници