Нови смъртни заплахи към „Шарли ебдо”

Нови смъртни заплахи към „Шарли ебдо”
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Френският сатиричен ежеседмичник "Шарли ебдо" съобщи, че е получил нови смъртни заплахи заради карикатура на ислямския учен Тарик Рамадан, който е обвиняван в изнасилване, съобщава АФП.

Провокативното списание, което бе нападнато от терористи през 2015 г. след публикуването на карикатури с пророка Мохамед, публикува карикатура с Рамадан, на която е с ерекция. Карикатурата е публикувана в тиража от миналата сряда и д нея пише: "Аз съм шестият стълб на исляма".

Швейцарският учен, преподавател в "Оксфорд" и интелектуалец във Франция, е обвинен, че е изнасилил две жени след разпространената информация, че холивудският продуцент Харви Уейнстийн е насилвал актриси.

55-годишният Рамадан категорично отхвърля обвиненията като "кампания от лъжи, подета от противниците му".

"Изнасилване. Защитата на Тарик Рамадан", пише "Шарли ебдо".

Главният редактор на списанието Лоран Сурисо, с псевдоним Рис, заяви, че заплахите към списанието "никога не са спирали" и след атаката през 2015 г., при която 12 души бяха убити.

Понякога достигаме връхна точка, когато ние получим конкретни смъртни заплахи в социалната медия - още веднъж имаме подобен случай, каза той пред радио Европа 1.

Винаги е трудно да се разбере дали има сериозни заплахи или не, но като принцип ние ги приемаме като сериозни, добави Сурисо.

Петте стълба в сунитския ислям са: засвидетелстването на вярата, молитвата, даване на милостинята, говеенето през месец Рамадан и поклонението Хадж.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници