Станишев внася подписката за референдум за АЕЦ „Белене“ на 27 юли

Станишев внася подписката за референдум за АЕЦ „Белене“ на 27 юли
Председателят на БСП Сергей Станишев събира подписи на пункта до метростанция „Сердика“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подписката за референдум за АЕЦ „Белене“ ще бъде внесена официално в Народното събрание на 27 юли, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Досега в подписката са събрани около 380 000 подписа, като само предпоследната седмица са били 115 000, а Сергей Станишев прогнозира, че към края на кампанията подписите ще нараснат лавинообразно, предаде БГНЕС.

„Най-много проблеми има в Сливен, София-град и София-област. Подписите там са малко над 21%“, констатира червеният лидер.

Във вторник депутатите от БСП са се разпределили да участват в събиране на подписите за референдум за АЕЦ „Белене“ в 23 пункта на територията на столицата, информира народният представител Ангел Найденов.

От този ангажимент от БСП са освободили единствено коалиционните си партньори, но е включен председателят на партията Сергей Станишев - на пункта до метростанция „Сердика“.

„Намираме се в края на мандата на това управление и искаме да припомним на ГЕРБ, че в историята се влиза с положителна оценка и с минус“, каза Сергей Станишев и отбеляза, че за периода на управлението на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов е дал 228 обещания, а е изпълнил едва 28.

„ГЕРБ обещаха да разкрият 200 000 нови работни места - няма ги, подкрепа за АЕЦ „Белене“ като частен проект - сега мотаят хората с обещание за 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“; запазване и увеличаване на фискалния резерв - той беше над 8 млрд. лв., сега е малко над 4 млрд. и половина. Няма да се вдигат цените на ток, вода и парно - сегашното ново поскъпване е факт. Държавата да поема акциза върху горивата на земеделските производители - не стана“, изреди Сергей Станишев.

#Бойко Борисов #референдум #подписка #АЕЦ „Белене“ #Сергей Станишев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино