Цветанов: Уволнението на Тодорова може да се тълкува и като провокация

Цветанов: Уволнението на Тодорова може да се тълкува и като провокация
Цветанов подчерта, че няма личен конфликт с Мирослава Тодорова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов изрази съгласие с твърдението на премиера Бойко Борисов, че уволнението на Мирослава Тодорова ден преди мониторинговия доклад на ЕК може да бъде тъкувано като провокация.

„Уволнението на Мирослава Тодорова може да се тълкува и като провокация“, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти, предаде aгенция „Фокус“.

„Съчетаването на доклада, който предстои да излезе, и събитието, което се случва, действително премиерът е прав, че може да се тълкува от определени представители, „доброжелатели“ за държавата и за това, което имаме като проблеми в институциите в България, по този начин“, каза министърът.

Той посочи, че няма представа как ще реагира Европейската комисия на случая.

„Не бих искал да коментирам решението на ВСС, но смятам, че всички сме равни пред закона и всеки, който е нарушил срокове, с което е възпрепятствал обективното и справедливо правораздаване в разумните срокове, е задължение на всяка една институция, да бъдат предприемани действия, с които институцията да се представи в адекватен вид. Винаги фокусираме вниманието върху съдебната система и предимно върху съдията, но никога – какво изживяват жертвите на престъпността“, каза министърът.

„Когато няма правораздаване, създаваме предпоставка за липса на държавност, на институционалност. Смятам, че всички представители на институцията трябва да си изпълняват професионалните задължения, водени от интересите на обществото, спазвайки върховенството на закона“, заяви той.

Цветанов подчерта, че няма личен конфликт с Мирослава Тодорова.

Министърът посочи, че не знае институция, в която служител би притиснал деловодителя да отчете, че е предал своите задачи, в случая мотивите, а те да не са били предадени.

По думите му в МВР се налагат наказания за много по-малки провинения и даде пример със служител, който е гласувал два пъти на предходните избори.

Според Цветанов това, да представляваш една институция, не е привилегия или имунитет, а е отговорност.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници