Плевнелиев обяви номинациите си за Комисията за защита от дискриминация

Плевнелиев обяви номинациите си за Комисията за защита от дискриминация
На 28 юни 2012 г. президентът оповести предварително номинациите си за членове на КЗД. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ивайло Савов, София Йовчева, Златина Касърова–Дукова и Лало Каменов са четиримата членове в Комисията за защита от дискриминация, които определи президентът Росен Плевнелиев.

Съгласно следваната от Администрацията на държавния глава политика на прозрачност и публичност при назначенията на висши държавни длъжности, на 28 юни 2012 г. президентът оповести предварително номинациите си за членове на независимия антидискриминационен орган, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

В рамките на определения за обсъждане на предложенията срок в Администрацията на президента са постъпили шест становища и писма от неправителствени организации и държавни институции в подкрепа на номинациите на държавния глава.

Президентът счита, че с познанията и опита си в областта на защитата на правата на човека предложените членове на КЗД ще допринесат за постигане на целите, заложени в Закона за защита от дискриминация - равенство пред закона, равенство в третирането и във възможностите за участие в обществения живот и ефективна защита срещу дискриминация, се казва още в прессъобщението.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #номинации #Комисията за защита от дискриминация #членове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници