Борисов: Уволнението на Тодорова е провокация срещу кабинета

Борисов: Уволнението на Тодорова е провокация срещу кабинета
Подобно решение, взето няколко дни преди да бъде публикуван докладът на ЕК, определям като провокация, която обслужва други политически проекти и е пряко насочена срещу кабинета, заявява Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов определя като провокация решението на ВСС от четвъртък за дисциплинарно уволнение на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.

„Вчерашното решение на ВСС, чиято репутация в обществото мога да определя като противоречива, е чиста провокация, насочена срещу кабинета“, е позицията на Бойко Борисов според съобщение на правителствената пресслужба.

Премиерът защитава мнението си с аргумента, че решението е взето без дебат въпреки предложението на правосъдния министър Диана Ковачева за това.

Освен това според министър-председателя имало данни и за други подобни случаи, които не са завършвали с такова тежко наказание и дори са оставени без санкция.

„Затова подобно решение, взето няколко дни преди да бъде публикуван докладът на ЕК, определям като провокация, която обслужва други политически проекти и е пряко насочена срещу кабинета“, заявява Бойко Борисов.

Той подчертава, че настоящият състав на ВСС е бил избран от правителството на Тройната коалиция „с гласовете на партиите на Сергей Станишев, Даниел Вълчев и Ахмед Доган“.

„Мисля, че би било огромен жест към демократичното ни общество съдия Мирослава Тодорова да бъде изслушана от ВСС и след това да се вземе окончателно решение“, допълва Бойко Борисов.

#Мирослава Тодорова #ВСС #дисциплинарно уволнение #Съюз на съдиите #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници