Община Свищов отпуска 1000 лв. помощ на сестрите, държани под ключ

Община Свищов отпуска 1000 лв. помощ на сестрите, държани под ключ
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Община Свищов, прокуратура, полиция и социалните служби продължават да работят по случая с двете сестри, за които се предполага, че от години живеят затворени в дома си. Към момента няма доказателства за извършено престъпление и принудителното им затваряне от майката.

Категорично установено е обаче, че семейството живее в изключителна мизерия, без елементарни битови условия и без никакви социални контакти. Въпреки това, двете жени на 42 и 43 години, няма да бъдат изведени от дома им.

По случая ще бъде заведено дело, в което да се установи, дали условията, при които живеят създават риск за живота и здравето им. Кметът на Свищов заяви за "По света и у нас", че общината се ангажира да помогне с ремонт на къщата.Генчо Генчев - кмет на община Свищов: "Общината ще отпусне еднократна парична помощ от 1000 лева за най-необходимите неща. Агенция "Социално подпомагане" ще отпусне еднократни парични помощи. Твърденията са противоречиви, едни казват не са ги виждали, не са излизали, майката казва, че са в София. Мисля, че са обсебени от майката по някакъв начин!"

Тепърва със семейството ще работят психолози и социални работници, тъй като майката отказва да приеме, че има сериозен проблем, с който, очевидно не може да се справи сама.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници