Захариева: Съветът на ЕС няма да приема днес решение срещу Полша

Захариева: Съветът на ЕС няма да приема днес решение срещу Полша
A A+ A++ A

Вицепремиерът Екатерина Захариева, която председателства днешното заседание на Съвета на ЕС по общи въпроси, съобщи, че министрите няма да приемат решение срещу Полша.

Тя уточни, че заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс ще представи предложението на ЕК за задействане на чл. 7 от договора за ЕС срещу Варшава.

Захариева добави, че по-късно днес главният преговарящ на ЕС по въпроса с напускането на Великобритания Мишел Барние ще обсъди със Съвета хода на разговорите с Лондон.

Вицепремиерът ще запознае колегите си с приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС. Стратегически приоритет за нас е свързаността на Западните Балкани и тяхната европейска перспектива.

Според нас сега има възможност регионът да получи политически знак, че мястото на нашите приятели и съседи е в Европа, когато са готови, посочи Захариева.

Тя осъди убийството на словашкия журналист Ян Куциак. Надявам се словашките власти да разследват това ужасно убийство възможно най-скоро, добави вицепремиерът.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници