Правителственият самолет ще прибере блокираните в Румъния българи

Правителственият самолет ще прибере блокираните в Румъния българи
A A+ A++ A

Правителственият самолет ще лети до румънския град Тимишоара, по препоръка на министър-председателя Бойко Борисов, за да прибере блокираните на летището българи.

90 души прекараха нощта на летището в румънския град, където бяха пренасочени след затварянето на пловдивската аерогара.

Близо 200 българи излитат от Лондон за Пловдив, но се приземяват в Тимишоара снощи заради лошото време. 23-ма души са настанени в хотел, а на останалите авиокомпанията предлага извозване с автобуси. 62-ма се съгласяват и вече са в България, като те ще бъдат превозени до Пловдив. 

90 души обаче остават на летището в Тимишоара. Пак по данни на българските власти те не са настанени в хотел, защото е нямало места в близкия град, а самолетната компания продължава да търси вариант за връщането им в родината.

До момента „Райнеър” не са публикували становище по случая. Техен представител е в контакт с нашия консул и със сънародниците ни в Румъния. Предоставени са ваучери за храна и напитки, но според пасажерите стойността 5 евро е недостатъчна.

Могат обаче да претендират за храна и квартира и за адекватен превоз до България при първа възможност, както и за възстановяване на извънредни разходи, напомнят от асоциация Активни потребители.

Досега няма случай на неосребрени разходи, но при прецедент европейският потребителски център ще защити правата на пътниците.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Букурещ: +40 21 230 21 50 и +40 21 230 21 59.

#правителствен самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници