Моника Йосифова: Опитът да бъда замесена с „Инерком“ е фалшива новина

Моника Йосифова: Опитът да бъда замесена с „Инерком“ е фалшива новина
A A+ A++ A

„Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС – Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ”. Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в декларация, прочетена от парламентарната трибуна днес.

Няколко часа по-късно с писмо до медиите отговори Моника Станишева, която е съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев.

„Опитът да бъда замесена с „Инерком“ е фалшива новина”, пише тя.

 „Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния пиар ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение.

Късно снощи уважаваният от мен вестник "Капитал" публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с "Инерком България" и сделката с ЧЕЗ.

Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо общо с пиар обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина”, допълва тя.

Станишева добавя: „Добре известно е, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени метаданните на документите във всеки файл.

Учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация.

Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда.”

НЯКОЛКО ФАКТА ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ"

* Купувачът на ЧЕЗ е "Инерком България"

* Министърът на енергетиката подаде оставка заради приятелство със собственика на фирмата. „Не искам по никакъв повод да се коментират някакви отношения и да има поводи за съмнения за сделката, да се намесва името на премиера. Смятам, че достойната постъпка е да се подаде оставка”, заяви Петкова.

* Премиерът разпореди ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ

* Гинка Върбакова, "Инерком", пред NOVA: "Аз съм крайният собственик" 

* Президентът Румен Радев поиска проверка на сделката с аргумента, че тя засяга националната сигурност

* Сделката още не е финализирана и предстои да бъде одобрена от съответните органи       

* Управляващите заявиха, че държавата има механизми да провери сделката и да защити интересите на потребителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници