Да изчистим София – от днес до 28 април

Да изчистим София – от днес до 28 април
A A+ A++ A

Днес започва традиционната кампания на Столична община за пролетно почистване на столицата. Тя ще продължи до 28 април, а мотото й е "Заедно да почистим София пролетно".

Старт ще бъде даден от децата от 74-то СУ "Гоце Делчев" и техните родители в район "Връбница" от 11.00 ч. Те ще почистят, ще засядат дървета ще възстановят и боядисат пейките в училищния двор.

Тази година кампанията ще протече на два етапа. Първият етап - "Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал", е от 26 март до 15 април. През този период ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност.

Вторият етап - "За по-чиста и зелена София", е от 16 до 28 април. По време на него ще се изпълнят дейности по озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки и боядисване на същите; почистване на ел. табла от агитационни материали, рисуване от спонсори.

Ще бъдат почистени територии около манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

Хората ще могат да дават сигнали и предложения на телефона на оперативния център на Столичния инспекторат 987 55 55 и 93 77 566 в периода на кампанията (вкл. събота и неделя).

За кампанията по пролетното почистване ще бъдат осигурени 50 000 броя чували и 20 000 броя ръкавици.

Изпратени са покани до строителни и транспортни фирми да се включат с транспортна и товарачна техника, която ще бъде насочена към районните администрации за почистване на нерегламентираните сметища.

Остава въпросът дали след кампанията усилията за поддържане на чистотата в столицата ще продължат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино