Белгийското правителство ще обсъди днес дали да вземе мерки по случая Скрипал

Белгийското правителство ще обсъди днес дали да вземе мерки по случая Скрипал
A A+ A++ A

Белгийското правителство ще обсъди днес дали да предприеме мерки по случая Скрипал, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че Белгия, като страна домакин на седалищата на ЕС и на НАТО, е отговорна за акредитацията на дипломатите в Брюксел. Белгийският външен министър Дидие Рейндерс ще предложи днес на своите колеги в правителството национални мерки срещу Русия в отговор на отравянето във Великобритания на шпионина Сергей Скрипал. Той уточнява, че списъкът с "вероятно опасните" руски представители в Брюксел, срещу които може да бъдат предприети мерки, е изготвен съвместно с разузнавателните служби.

Европейската комисия поясни вчера, че държавите в ЕС имат възможността самостоятелно да предприемат свои едностранни мерки срещу Москва по този случай. На равнище ЕС миналата седмица Европейският съвет изрази съпричастност с Великобритания, като потвърди, че най-вероятно Русия е отговорна за отравянето на Скпипал.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи вчера, че 14 държави от ЕС предприемат собствени мерки с прогонването на руски дипломати.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници