Мерки за сигурност и препоръки за Великденските празници

Мерки за сигурност и препоръки за Великденските празници
A A+ A++ A

ОДМВР-Разград предприема мерки за гарантиране на сигурността, спокойствието на гражданите и опазването на обществения ред през предстоящите Великденски празници. Засилено полицейско присъствие ще има в районите около храмовете и по време на богослуженията. Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта вече извършиха проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в 14 православни храма, в които ще се провеждат тържествени ритуали. При проверките особено внимание бе обърнато на създадената организация за пожарна безопасност, изправността на електрическите и отоплителните инсталации, наличието и изправността на пожаротехническите средства за първоначално пожарогасене. Проверени бяха създадените условия за безопасна евакуация и успешно пожарогасене.

Максимален брой служители на Пътна полиция ще бъдат включени в регулирането и контрола на движението в дните, в които се очаква най-висока интензивност на движението

- на 05.04.2018 г. за времето от 16:00 до 20:00 ч.;

- на 06.04.2018 г. за времето от 10:00 до 18:00 ч.;

- на 09.04.2018 г. за времето от 14:00 до 20:00 ч..

 

В тези часове засиленото присъствие на пътните полицаи ще бъде предимно по главните пътища и в районите на конфликтните участъци с концентрация на ПТП, пътни възли и кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения. Униформените служители ще предприемат действия за улесняване на пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркирането в подходите и районите на масово посещавани църковни храмове.

През почивните празнични дни ще бъдат организирани и проведени полицейски операции “Алкохол и неправоспособност”, като ще се обърне внимание и на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. Ще се взема отношение към водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, употреба на алкохол и други нарушения на Закона за движение по пътищата. Същевременно ще текат и полицейски операции “Скорост”, при които ще се използват техническите средства за контрол на скоростта чрез мобилните системи, а при необходимост ще се използват и наличните измерители на скоростта. Нарушителите ще бъдат спирани и санкционирани на място при стриктно спазване на законовите разпоредби.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници