Лондон: Предложението на Русия за съвместно разследване е „извратено“

Лондон: Предложението на Русия за съвместно разследване е „извратено“
A A+ A++ A

Британската делегация на днешната специална среща на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага отхвърли като "извращение" предложеното от Русия общо разследване на отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал, предаде Ройтерс.

"Предложението на Русия за съвместно британско/руско разследване относно инцидента в Солсбъри е извратено. Това е диверсионна тактика", каза в Туитър британската делегация .

Москва се стреми "да избегне въпросите, на които руските власти трябва да отговорят", гласи позицията на делегацията.

Британската делегация в ОЗХО, водена от най-големия експерт по химическите оръжия Джон Фого, присъства на среща на управителния съвет на органа в Хага, предаде БГНЕС.

Разговорите бяха свикани от Москва, след като Лондон обвини Русия за отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на 4 март с нервно-паралитично вещество, наричано „Новичок“.

Посланикът на Русия в Холандия и заместник-министърът на промишлеността и търговията Георгий Каламанов присъстваха на срещата в Хага.

На острата фраза и руснаците отговориха пак в Туитър, казвайки, че са получили подкрепа от 14 държави в общо изявление пред съвета на ОЗХО.

В неделя Русия изпрати списък с 13 въпроса до Техническия секретариат на ОЗХО, свързани с отравянето на Скрипал, интересувайки се какви данни е предоставил Лондон на секретариата, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници