„Лудогорец” дебютира в Шампионска лига с незаслужено равенство

„Лудогорец” дебютира в Шампионска лига с незаслужено равенство
Реваншът между „Динамо” Загреб и Лудогорец на стадион „Максимир” в хърватската столица е на 26 юли. Снимка: gong.bg
A A+ A++ A

Шампионът на България „Лудогорец” дебютира в Шампионска лига с драматично равенство срещу седемкратния пореден първенец на Хърватия „Динамо” Загреб.

Домакините от Разград поведоха с 1:0 с гол на Марселиньо в 67-мата минута, но равенството беше незаслужено възстановено от резерервата Рукавина в 93-тата минута.

Срещата започна с превъзходство на „Лудогорец” с множество положения пред вратата на „Динамо”.

Гостите от Загреб сътвориха единственото си голово положение през 31-вата минута, когято обаче изстрелът на Томечак мина високо в аут.

Домакините отговориха с две опасни атаки чрез Станислав Генчев, който стреля в аут, и чрез Иван Стоянов, който не успя да преодолее вратаря на „Динамо”.

Малко по-късно футболистите от Разград поискаха дузпа за нарушение на Пиварич срещу Йордан Минев, но реферът Радек Прихода не посочи бялата точка.

В началото на втората част играта бе равностойна, но играчите на „Лудогорец” отново наложиха темпото на терена.

В 51-ата минута гостите от Загреб трябваше да останат с човек по-малко, тъй като Тонел удари с юмрук в главата Марселиньо, но реферът показа само жълт картон на футболиста на „Динамо”.

Последваха две силни атаки на „Лудогорец” и голът не закъсня – Марселиньо се разписа с глава в 67-та минута след центриране на Иван Стоянов.

Пасивът амбицира „Динамо” и хърватите изиграха силни десетина минути, в които обаче пропуснаха да изравнят.

Футболистите на Ивайло Петев направиха технична комбинация, която можеше да увеличи преднината им резултата в 92-та минута, но след двойното подаване с Емил Гъргоров Франк Гела подаде топката успоредно на голлинията, а Михаил Александров не успя да я засече и изпрати в празната врата на „Динамо”.

Тимът от Загреб изравни в последвалата атака в 93-тата минута, когато вратарят Урош Голубович не се намеси добре и допусна изравнителния гол.

Реваншът между „Динамо” Загреб и Лудогорец на стадион „Максимир” в хърватската столица е на 26 юли.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници