И българският шофьор на автобуса загинал в атентата

И българският шофьор на автобуса загинал в атентата
В 17:24 часа, при качването на част от туристите в автобус за трансфер до курортен комплекс „Слънчев бряг“, е произведен взрив. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Българският шофьор на автобуса с израелски туристи, който беше взривен при терористична атака на летище „Сарафово“ в Бургас, е сред жертвите на експлозията, съобщиха от МВР.

36-годишният Мустафа Кисьов от село Юруково, община Якоруда е починал в реанимацията на болницата в Бургас, където е бил настанен с още двама души в критично състояние.

Според информация на вътрешния министър Цветан Цветанов от сряда на място при взрива са загинали петима души, т.е. шофьорът е шестата жертва, за която се съобщаваше първоначално. Загиналите при атентата са вече официално 8 души.

Вследствие на взрива са нанесени поражения и на паркираните в съседство 3 автобуса. Чартърният полет с туристи, предимно израелски граждани, е излетял от Тел Авив в сряда в 14:41 часа българско време и кацнал в Бургас в 16:43 часа.

На борда на самолета са пътували 155 пътници. В 17:24 часа, при качването на част от туристите в автобус за трансфер до курортен комплекс „Слънчев бряг“, е произведен взрив.

Според предварителните списъци в автобуса е трябвало да се качат 47 пътници. В момента на взрива малка част от тях са били в близост.

Към момента летището в Бургас е затворено, полетите са пренасочени към летище Варна.

На територията на аеропорта в Бургас се намират 64 израелски туристи. Осигурени са им храна и напитки от БЧК, одеяла и медицинска помощ.

В непрекъснат контакт с тях са представители на Посолството на Израел в България, съобщават от МВР.

Продължава огледът на мястото на взрива на паркинга пред летището в Бургас. Разпитват се очевидци, преглеждат се записите от охранителните камери в района.

Провеждат се оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. На територията на Бургаска област е засилено полицейското присъствие, повишени са мерките за сигурност в хотелите, в които са отседнали израелски туристи.

#Трагедия в Бургас #Мустафа Кисьов #шофьор #Бургас #атентат #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници