Зверска катастрофира с автобус на „Тракия“, 10 загинали и над 20 ранени (ДОПЪЛНЕНА 4)

Зверска катастрофира с автобус на „Тракия“, 10 загинали и над 20 ранени (ДОПЪЛНЕНА 4)
ОДМВР-Бургас
A A+ A++ A

Тежка катастрофа с автобус е станала на 27-ми километър след "Траянови врата" преди Ихтиман. Сблъскали са се кола и автобус на "Юнион Ивкони" в посока София, съобщава Нова телевизия

От "Спешна помощ" имат информация за над 20 ранени. Най-вероятно има и загинали, казаха още от пресцентъра. Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч.

Изпратени са 11 линейки, от Елин Пелин, Ихтиман и София. Пострадалите ще бъдат транспортирани в болница "Света Анна" и в "Пирогов". 

На мястото на инцидента е предприета организация от Пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно, съобщиха от МВР.

По информация на БГНЕС автобусът се е обърнал. Потвърждава се и първоначалното очакване за загинали, като засега има данни за един. Според данни на БНР обаче са петима.

Организирани са медицински и екипи на пожарната и полицията за оказване на помощ на пострадалите пътници. 11 линейки са на място, 6 от тях вече пътуват с пострадали към болниците в София. Линейките са на Спешна помощ и на пожарната.

На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно. По данни на главния секретар на МВР Младен Маринов има затиснати в автобуса, ранените са около 20.

За съжаление от Спешна помощ потвърждават за смъртта на шестима пътници, предаде Нова телевизия. 

От здравното министерство потвърдиха официално за смъртта на шестима пътници. Все още не е окончателно определен броят на ранените, но те са не по-малко от 20. Сред тях има и дете. Малко по-късно стана ясно, че броят на загиналите се е увеличил до 10 души.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото на тежката катастрофа на магистрала „Тракия“ при Вакарел. Сигналът е получен в 11.20 ч., като първата линейка тръгва в 11.21 ч.

Екипите на Бърза помощ транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Спешните отделения на Окръжна болница, „Пирогов“ и ВМА са в готовност да приемат пострадали. Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване.

По-късно Министерство на здравеопазването ще разпространи допълнителна информация.

Министър Кирил Ананиев изказва съболезнования на близките на загиналите и благодари на екипите на Спешна помощ и на лечебните заведения за оказаните животоспасителни действия.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници