ДНК профилът на атентатора е вече готов, съобщи Цветанов

ДНК профилът на атентатора е вече готов, съобщи Цветанов
Цветанов каза още, че е установена самоличността на всички загинали и техният брой остава същият – седем. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че ДНК профилът на мъжа, за когото се смята, че е взривил автобуса с израелски туристи в сряда, е готов.

„Вече е ясен ДНК профилът на терориста“, заяви пред журналисти в Бургас министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде агенция „Фокус“.

„ДНК профилът и пръстови отпечатъци са качени в международната база данни, която се обновява на всеки два часа и с нея работят разследващите“, обясни Цветанов.

Все още не е ясно как терористът камикадзе е влязъл в България и съответно в Европейския съюз. Има версии за държави, които може да се съпричастни за това откъде е влязъл той, но Цветанов не пожела да каже кои са те.

Той каза, че няма да коментира информация, която може да попречи на разследването, и се прави всичко възможно да се установи откъде е влязъл.

Всичко, което е събрано от огледа като доказателства, ще бъде изпратено в лаборатория в София, за да се изследва. Все още не е ясен видът на взривното вещество и не може да се каже дали той е от България или не, обясни министърът.

Цветанов каза още, че е установена самоличността на всички загинали и техният брой остава същият – седем.

#Трагедия в Бургас #министър на вътрешните работи на България #Цветан Цветанов #израелски туристи #взрив #автобус #Бургас #терорист #атентатор #пръстови отпечатъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници