Съветът за сигурност на ООН осъди терористичния акт в България

Съветът за сигурност на ООН осъди терористичния акт в България
Съветът за сигурност на ООН осъди терористичната атака на автобус с израелски туристи, извършена на 18 юли в България. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Членовете на Съвета за сигурност на ООН осъдиха единодушно терористичната атака на автобус с израелски туристи, извършена на 18 юли в България, при която няколко цивилни граждани загинаха, а десетки бяха ранени.

В специално изявление СС изразява дълбокото си съчувствие и искрени съболезнования към жертвите на този ужасен акт и техните семейства, съобщиха от Министерството на външните работи на България.

„Тероризмът във всичките му форми и проявления е една от най-сериозните заплахи за международния мир и сигурност. Всички терористични действия са престъпни и неоправдани, без значение какви са подбудите за тях, къде, кога и от кого за извършени“, се посочва в изявлението.

Страните – членки на СС, потвърждават решимостта си да се борят с всички форми на тероризъм в съответствие с техните отговорности, произтичащи от Хартата на ООН.

„Извършителите и организаторите, както и тези, които финансират подобни осъдителни терористични действия, трябва да бъдат изправени пред правосъдието“, гласи документът.

#тероризъм #България #Бургас #атентат #терористичен акт #Съвет за сигурност на ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници