Макрон и Путин искат стриктно спазване на иранската сделка

Макрон и Путин искат стриктно спазване на иранската сделка
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон призоваха за стриктно спазване на иранската ядрена сделка, докато американският президент Доналд Тръмп все още се чуди какво да прави, предаде "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

„Президентите на Русия и Франция говориха във връзка със запазването на Плана и стриктното му изпълняване”, съобщиха от Кремъл. Препратката е към Съвместния цялостен план за действие или по известен като иранската ядрена сделка. Изявлението беше разпространено след позвъняване от Макрон, който разговаря с руския си колега относно срещата му с Тръмп. 

Миналата седмица Макрон беше на посещение в Белия дом, за да се срещне с американския си колега.

В изявление след срещата френският президент заяви, че е постигнал три победи. Първата, след като демонстрира, че Европа става все по-трудна за китайската търговия и заслужава постоянно освобождаване от новите мита на САЩ за стомана и алуминий. Втората, като убеди Тръмп да не бърза толкова с оттеглянето на американските войски от Сирия. И третата му победа се отнася до сделката с Иран. Детайлите от постигнатия очевиден компромис се пазят в тайна, но Макрон твърди, че сега има място за "нова сделка", която може да задоволи САЩ. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници