Интерпол праща екип в България, ще помага в разследването на атентата

Интерпол праща екип в България, ще помага в разследването на атентата
Сътрудниците на службата ще подпомогнат българските власти при разследването на мотивите за извършения терористичен акт срещу израелски туристи в Бургас.
A A+ A++ A

Международната полицейска организация Интерпол ще разположи свой екип в България.

Сътрудниците на службата ще подпомогнат българските власти при разследването на мотивите за извършения терористичен акт срещу израелски туристи в Бургас, става ясно от сайта на организацията, предаде КРОСС.

След инцидента се стигна до гибелта на петима израелци, български шофьор и предполагаемия терорист, ранени са повече от 30 души, припомнят от Интерпол.

Генералният секретар Роналд Нобъл осъди „малодушната“ атака, заявявайки, че информацията за фалшивите документи на атентатора самоубиец може да бъде крайно необходима и решителна, ако е в базата на организацията.

В базата на Интерпол се съдържат повече от 33 милиона записи, включително и около 2.5 милиона автентични паспорти на САЩ, които са били обявени за откраднати или изгубени.

„България има инструменти за преглеждане на база данните на Интерпол и има успехи при идентифицирането на хора, които са се опитвали да влязат в страната с откраднати или изгубени документи, включени към Интерпол“, посочва още Нобъл.

Според него първа стъпка ще бъде проверката на всички посетили България в базата данни на Интерпол.

В периода януари и юли тази година приблизително 23 500 са били проверките в базата данни.

#Интерпол #екип #България #атентат #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници