Кървава баня в кино в САЩ: 12 загинали и почти 50 ранени

Кървава баня в кино в САЩ: 12 загинали и почти 50 ранени
Междувременно беше издентифициран и извършителят на тежкото престъпление – той е на 24 години и се казва Джеймс Холмс, от преградието Аурора. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

По последна информация броят на жертвите при атентата по време на премиерата на новия филм за Батман в Денвър е 12, а този на пострадалите – 40, предават АФП и АП.

Междувременно беше издентифициран и извършителят на тежкото престъпление – той е на 24 години и се казва Джеймс Холмс, от преградието Аурора, в което се намира и злополучното кино, предаде БГНЕС, позовавайки се на световните агенции.

Свидетели определиха събитията като пълен хаос и разкриха, че нападателят използвал сълзотворен газ.

Маскираните открили огън по посетителите в киното, след което хвърлили и газова бомба. Местен репортер разказа, шокиран, как нападателят е застрелял бебе от упор.

Очевидци разказват пред „Скай Нюз", че хората на мястото на инцидента първо си помислили, че става въпрос за режисирано събитие – част от представянето на филма. Едва после осъзнали, че това е реалност и изпаднали в паника.

Пострадалите са откарани в местни болници. Сред ранените има и много деца.

От полицията заявиха пред медиите, че в редица болници в града е получен сигнал за „много голям инцидент", който ще се случи тази нощ.

Полицейски източници са потвърдили пред АФП, че има заподозрян в ареста, но продължават да издирват втори предполагаем извършител.

#Аурора #Денвър #САЩ #кино #Батман #Джеймс Холмс #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници