Свидетел: Атентаторът бил с къса коса и много пари в брой

Свидетел: Атентаторът бил с къса коса и много пари в брой
Израелските медии разпространиха фоторобот на предполагаемия съучастник на терориста. Снимка: www.nrg.co.il
A A+ A++ A

Атентаторът, който взриви автобус с израелски туристи на Летище „Сарафово", в действителност е бил късо подстриган и е носел десетки банкноти от по 500 евро кеш, разказа пред бТВ собственичката на фирмата, от която мъжът се е опитал да наеме кола.

По-рано в петък от прокуратурата в Бургас съобщиха, че със сигурност „мъжът с бермудите" е направил неуспешен опит да вземе автомобил под наем от Поморие.

Според разказа на жената, която пожела да остане анонимна, посоченият от службите атентатор е бил с не повече от сантиметър коса.

Пристигнал в офиса на фирмата в неделя сутринта. Дал 50 лева като капаро и заявил, че ще се върне в понеделник.

По думите на собственичката мъжът не е имал никакви претенции за марката на автомобила. Искал само колата да е готова точно в 09:00 часа сутринта.

На другия ден той отива, за да вземе автомобила. Тъй като не говори английски, собственичката на фирмата вика брат си, който се усъмнил в достоверността на документа.

В момента, в който от фирмата тръгнали да снимат книжката, мъжът се отказал да наема автомобила.

„Ние му казахме, че се отказваме да му дадем колата и той се съгласи", разказа жената.

Тогава се наложила промяна в плана. От Поморие късо подстриганият мъж тръгнал за Равда, откъдето наел такси. Трябва да се уточни, че мъжът е ходил до летището два пъти.

Таксиметровите шофьори, които са го возили, обаче са притеснени и отказват коментар.

Полицията разполага с изключително добър словесен портрет на терориста – фоторобот, за който не е ясно дали е на лицето, което е извършило атентата, или на негов съучастник.

Той беше показван в петък в хотелите, в които трябваше да бъдат настанени част от туристите, които пристигнаха на злополучната ваканция.

На летището в Бургас в петък са пристигнали четири полета от Израел. Заради мерките за сигурност на светлинното табло не беше оповестявана информация дали са кацнали, или – не.

Междувременно израелските медии разпространиха фоторобот на предполагаемия съучастник на терориста.

Посочва се, че илюстрацията е взета от българската полиция, която се опасява, че въпросното лице може да има втора бомба. Предполага се също, че вторият терорист е американски гражданин.

Снимката се разпространява сред хотелиери и рецепционисти, защото се смята, че съучастникът остава по родното крайбрежие.

#Летище „Сарафово" #атентат #Поморие #Равда #Трагедията в Бургас #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници