Официална версия: как е планирано и инсценирано убийството на Бабченко

Официална версия: как е планирано и инсценирано убийството на Бабченко
A A+ A++ A

Руският опозиционен журналист Аркадий Бабченко, за чиято смърт съобщиха украинските власти, се оказа жив ден след появяването на информацията за смъртта му. Украинските служби пък обявиха, че убийството е инсценирано, за да бъде предотвратено истинско покушение, което според Киев е поръчано от Русия. 

 

Като организатор на нападението беше задържан Борис Герман. Четвъртък вечерта съд реши, че той ще остане в ареста за два месеца. 

Герман признава, че е поръчал убийството, на бившия участник в бойните действия в Донбас Алексей Цимбалюк, но поръчката не била действителна, а той действал под контрола на друга, неназована засега украинска служба. 

Официална версия

Според официалната версия за инсценировката на убийството "неустановено за момента лице" не по-късно от 5 април е предложило на Борис Герман след парично възнаграждение да организира убийството на "редица руски граждани, в частност обществени активисти, бивши сътрудници на руските спецслужби, които са били принудени да заминат за Украйна", съобщава руската служба на Би Би Си. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници