Празнуваме седмицата на сиренето
На 4 юни почитаме един от най-вкусните приноси на храната и сърцата ни. От този ден до 8 юни се счита, че е седмицата на сиренето. От скучни ястия до гурме специалитети, сиренето прави всичко по-добро и по вкусно. 52% от американците вярват, че сирената са взаимозаменяеми в рецепти, а 28% казват, че включват сирена, защото искат да експериментират с различните аромати, които предлага сиренето, съобщават от foodpanda. Знаете ли, че? Сиренето е създадено преди 4000 години - случайно. Отнема 10 литра мляко, за да се направи само 1 килограм сирене. Над 25% от сиренето в САЩ се произвежда в Уисконсин (останалата част е предимно от Калифорния, Айдахо и Ню Йорк). Някои сирена са незаконни в Съединените щати. Френските сирена са най-популярните в света. Кредитната банка на Италия взима сирене "Пармезан" от местни производители в замяна на евтини заеми "Дупките" в швейцарското сирене доскоро са разглеждани като признак на несъвършенство. Филаделфийското кремообразно сирене е кръстено на село в Ню Йорк, а не в известния град Пенсилвания. Гауда представлява повече от половината от световното потребление на сирене.