Откриха най-голямата детска площадка в болница у нас

Откриха най-голямата детска площадка в болница у нас
A A+ A++ A

С помощта на дарители и по инициатива на поета Мартин Стратиев в двора на онкохематологичното отделение на болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ вече има детска площадка.

Преди 1 година авторът на „Престъпна лирика” и „Тероар” се запознава с работата на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания” и започва да им помага с различни каузи. Преди 5 месеца заедно с негова приятелка – актрисата от „Откраднат живот” Елена Карабойчева – решават да зарадват децата като построят площадка за игра на територията на болница „Исул”.

Благодарение на техни приятели, познати и дарители, те събират около 17 000 лева, с които започват изграждане на детската площадка. Около 2 месеца отнема изграждането на съоръженията, като Мартин и жените от сдружението активно се включват в работата. Резултатът е на лице – най-голямата площадка за игри в болница в България.

„Площадката се намира точно до лабораторията за изследвания на децата с онкохематологични заболявания и е много важна за тях, защото малките пациенти прекарват дълги години именно там - в лечение и борба с болестта. Играта им помага да се разсейват от болезнените процедури”, коментира поетът Мартин Стратиев.

Във своя Фейсбук профил той написа:

„Мечтите се сбъдват! Нужни са много усилия, работа, вяра и търпение. Иска ми се да ви напиша колко трудно се случи всичко това, но нямам право да се оплаквам, защото не съм чул нито едно дете с онкохематологични заболявания да го прави. Благодаря на всички дарители, които решиха да подкрепят нашата кауза. Искам да благодаря и на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Това, което правят тези невероятни жени не може да се опише с думи. Те са спасителките в ръжта!

Тази детска площадка не е моя, не е на държавата, не е и на болницата. Тази детска площадка е на децата с онкохематологични заболявания и техните родители, които прекарват там години в борба. Надявам се да сме помогнали поне малко за повече усмивки на вашите деца. Най-сетне те имат своята бленувана с години детска площадка!”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници