Прокуратурата: Отвлеченото момиче в Добрич е дрогирано и малтретирано дни наред

Прокуратурата: Отвлеченото момиче в Добрич е дрогирано и малтретирано дни наред
A A+ A++ A

18-годишното момиче, отвлечено от мъж в Добрич, е било дрогирано и малтретирано в продължение на дни. Това е казало самото то пред разследващите, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред NOVA. Момичето, обявено за издирване преди 20 дни, е открито при проверка на дома на мъж от Добрич. 32-годишният похитител е арестуван, повдигнати са му обвинения за държане на наркотични вещества и за противозаконно лишаване от свобода по начин, особено мъчителен за пострадалата и с опасност за нейното здраве.

По сигнал на гражданин на 24 юли е извършено претърсване в дома на родителите на задържания, където е открито малко количество наркотични вещества. След това е претърсен и неговия дом в Добрич, където е открито момичето в безпомощно състояние. Момичето е разказало пред разследващите, че е било държано против волята си в апартамента, дрогирано в продължение на повече от 20 дни. То е било жестоко малтретирано – има външни следи от нараняване, има следи от загасяне на цигара по тялото и лицето ѝ, каза говорителят на главния прокурор.
 
Момичето е откарано в добричката болница. То било в шок, но вече е адекватно и контактно, разказа зам.-директорът на добричката болница д-р Бисер Ботев пред NOVA. Лекарите са успели да стабилизират състоянието му. 

"Виктория вече изглежда много по-различно от това, което аз видях при нейното приемане. Тя беше стресирана, била е малтретирана. Това не може да бъде описано с думи. 21 години работя като лекар, това не бях го виждал досега", каза докторът, като обясни, че вече няма нужда от кръводаряване. Проблемът вече не е толкова физически, колкото психически, лечението там ще бъде дълго и трудно, смята той.
 
Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи вида на нараняванията на девойката, което може да доведе и до повдигане на още едно обвинение за мъжа - за причиняване на телесна повреда, каза Арнаудова пред Фокус.

Мотивите на похитителя за отвличането не са ясни. Той е криминално проявен, осъждан е три пъти за държане на наркотици в малки количества, като и в момента има досъдебни производства за държане на наркотици.
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници