Турция затваря всички пунктове на границата със Сирия

Турция затваря всички пунктове на границата със Сирия
Отношенията между Сирия и Турция сериозно се изостриха, след като сирийските военни свалиха турски изтребител в близост до границата между двете страни. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският министър по въпросите на търговията и митниците Хаяти Язъджъ даде нареждане да бъдат закрити всички контролно-пропускателни пунктове по границата със Сирия, съобщи турският телевизионен канал НТВ, цитиран от „Фокус“ и БНР.

През миналата седмица въоръжени отряди на сирийската опозиция поеха контрола върху граничен пост по границата с Турция, но впоследствие го напуснаха.

По данни на ООН на територията на Турция в момента се намират около 32 хиляди сирийски бежанци, които напуснаха родината си в резултат на гражданския конфликт в страната.

Отношенията между Сирия и Турция сериозно се изостриха, след като сирийските военни свалиха турски изтребител в близост до границата между двете страни.

Турската армия е изпратила в района на сирийската граница специални военни екипи, обучени да действат при нападения с химическо оръжие, след като Сирия предупреди, че може да използва подобни оръжия срещу външни сили, съобщиха турски медии, цитирани от „Ройтерс“ и БТА.

Според информационната агенция „Доган“, която не посочва източниците си, екипът, който преди това е бил базиран в Западна Турция, е бил прехвърлен в Коня в Централна Турция преди два месеца и една част от него сега е заминала за района на сирийската граница.

#Турция #Сирия #граница #Хаяти Язъджъ #ООН #химическо оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници