Къде е тоя, якият касапин? (Борисов награждава лекари след атентата...)

Къде е тоя, якият касапин? (Борисов награждава лекари след атентата...)
Още веднъж да благодарим на всички доктори, медицински сестри, санитари, доброволци, каза още Борисов при награждаването. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Къде е тоя, якият касапин?“, попита премиерът Бойко Борисов в типичния си стил при награждаването на лекарите, грижили се за пострадалите израелски туристи при атентата в Бургас.

Думите му предизвикаха лек смут и усмивки сред лекарите, дошли за награждаването в Министерския съвет, предаде БГНЕС.

„Още веднъж да благодарим на всички доктори, медицински сестри, санитари, доброволци, специално да благодаря на тези доктори от ВМА, които за по-малко от 30 минути съумяха с личните си автомобили да дойдат на аерогарата и да излетят със самолета за Бургас, на тези, които са били на почивка и само като са чули за тежкия инцидент, от плажа са отишли, слагат престилки и ръкавици, влизат и започват да оперират“, каза още Бойко Борисов.

„Тези награди са признание от цялото общество, а ние сме оторизирани днес да бъдем посредник между тях и обществото и да ги наградим“, коментира още премиерът.

Наградата на министъра на здравеопазването за особени заслуги получиха д-р Асен Кърджиев от Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас, д-р Георги Матев, управител на многопрофилната болница в Бургас, и д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас, съобщи БТА.

Наградата е за всички екипи, които са се включили в действията по спасяването на пострадалите.

След церемонията министър Десислава Атанасова отбеляза, че грамота са получили още 15 лекари от „Пирогов“ и ВМА, както и народният представител Галина Милева - съдебен медик от Бургас, участвала при съдебно-медицинските експертизи.

В отговор на въпрос дали е вярна информацията, че изследванията на останките на атентатора говорят за умствена изостаналост, депутатът д-р Галина Милева заяви, че все още се извършва оперативно-издирвателна работа и едва след като тя приключи, може да се коментира подобен въпрос.

Повече от 200 души са участвали в спасителните акции и в многопрофилната болница, и в центровете за спешна помощ, съобщи министърът на здравеопазването.

Д-р Георги Паздеров заяви, че приема наградата като оценка на работата на всички екипи.

„Горд съм, че съм част от това съсловие, което в тези ужасни дни в Бургас показа висок морал, професионализъм и много висока доблест“, каза д-р Георги Паздеров.

#Галина Милева #ВМА #„Пирогов“ #Десислава Атанасова #Министерски съвет #Бургас #израелски туристи #терористична атака #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници