Израел с Почетно консулство в Бургас

Израел с Почетно консулство в Бургас
Решението идва след кървавата терористична атака срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас на 18 юли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Почетно консулство на Държавата Израел в България със седалище в Бургас ще бъде открито с решение на Министерския съвет от сряда.

Консулският кръг на новото представителство ще обхваща територията на областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, предаде БГНЕС.

Функциите на почетен консул ще изпълнява българският гражданин Орлин Мандов.

Той е собственик на фирма „Дрийм турс“ ООД със седалище във Варна и предмет на дейност туроператорска и турагентска дейност.

В продължение на повече от десет години той оказва съдействие на Посолството на Държавата Израел в Бургас и региона по множество въпроси от консулско, икономическо и културно естество.

Владее отлично иврит, което изключително помага на мисията на Израел при решаването на множество казуси от консулско естество. Той е вторият почетен консул на Израел в България.

Откриването на Почетно консулство със седалище в Бургас и назначаването на Орлин Мандов за почетен консул на Израел в България ще допринесе за по-нататъшното развитие и задълбочаване на ползотворното двустранно сътрудничество с Израел, както и за засилването на икономическите връзки и културния обмен с тази страна, се казва в решението на МС.

Решението идва след кървавата терористична атака срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас, при която на 18 юли загинаха петима израелски граждани и българският шофьор на автобуса Мустафа Кисьов.

#Израел #почетно консулство #израелски туристи #терористична атака #Орлин Мандов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници