Къде да инвестираме: Индустриална зона Телиш край Плевен

Къде да инвестираме: Индустриална зона Телиш край Плевен
A A+ A++ A

ндустриална зона Телиш е част от портфолиото от проекти в развитие на Национална компания индустриални зони. Общата ѝ площ е 2 036 638 кв. м, голяма част от които са земеделски земи. Само теренът за индустриални цели е с големина 436 дка. Той е равен и от националната пътна мрежа до него се стига по асфалтов път с дължина 400 м.
Зоната разполага с голям брой производствено - складови помещения с квадратура от 100 кв. м до 2300 кв. м. На територията ѝ има изградени 8 автогаража с размери 100 на 18.5 метра и 2 хранилища с размери 50 на 18.5 м. Самолетните хангари са два - с размери 100 на 48 метра. Покривът им е фермена конструкция без колони. Освен сградите, предназначени за складове и производство,  има и такива,  които могат да се използват за административно-битови нужди.
В индустриалния терен могат да бъдат обособени самостоятелни парцели с площ от 4 дка до 400 дка.
Зоната в Телиш има изградена вътрешна пътна инфраструктура в добро състояние, която свързва сградите и позволява лесното придвижване из нея. Има и съществуваща рехабилитирана ВиК инфраструктура и електрозахранване. 

табилност и терени! Привличаме все повече инвеститори
 
Все по-често Национална компания индустриални зони получава запитвания за предоставяне на терени в индустриални зони в различни региони в страната – компаниите вече не гледат непременно само към големите градове, но се обръщат и към Видин, Кърджали, Стара Загора. Това заяви в интервю за dnes.bg изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес.
По думите ѝ НКИЗ продължава да подписва меморандуми за сътрудничество и с общини и областни администрации в цялата страна., като до момента тези партньорства са над десет. Местните власти вече са идентифицирали терени, подходящи за индустриални цели, които НКИЗ предлага на потенциални инвеститори. Целта е съвместната работа между НКИЗ и българските общини до доведе до развитие на регионите чрез нови инвестиционни проекти.
Антоанета Барес заяви още, че гарантираните във всички държавни индустриални зони инвестиции надхвърлят 400 млн. лева, а очакваният брой разкрити нови работни места е 1100. По думите ѝ интерес към индустриалните паркове има не само от чуждестранни фирми, но и все повече от малки и средни български компании, и то високотехнологични производства.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници