Отслужиха панахида в памет на загиналите в катастрофата край Своге

Отслужиха панахида в памет на загиналите в катастрофата край Своге
A A+ A++ A

Във всички храмове на Софийската епархия днес беше отслужена заупокойна литургия в памет на загиналите в жестоката катастрофа край Своге.

Много хора се събраха на панихида в манастира "Седемте престола", който в събота са посетили пътувалите в катастрофиралия автобус, малко преди трагичния инцидент.

Бяха отправени и молитви за здравето на ранените, някои от които продължават да се борят за живота си. Хората, дошли в манастира казват, че не познават жертвите, но са съпричастни към мъката на техните близки.

Елена Курилова: От мъка, жал, да почетем тия хора, това не са малко хора наведнъж загинали и да оздравеят поне тия, които са останали.
Елена Тодорова: Всички сме по пътищата и нека някъде по върховете да се замислят за пътища ли и ние хората ли да се вразумим, да караме по-внимателно.
Архимандрит Антим, игумен на манастира: Да се надяваме, че идвайки тук и Бог ги е насочил тук за последно, са се помолили за своите близки, със сигурност са запалили свещички за тяхно здраве и да имали съприкосновение с Бога, с този, който ни дава и ни взима живота от този свят, да се надяваме, че са си отишли с чисто сърце и чисти души, нека Бог ги да ги прости, още веднъж казвам, и да ги упокои в царството Божие.,

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници