Изложба на фотографии от София и Хавана пресъздава духа на двете столици на „Моста на влюбените“

Изложба на фотографии от София и Хавана пресъздава духа на двете столици на „Моста на влюбените“
A A+ A++ A

София. „Калиман Карибе“ организира изложбата „Атмосфера от София и Хавана“ с вдъхновяващи гледки и интересни съпоставки на забележителности от двете столици в културен паралел. Тя символично отбелязва 500-годишнината на Хавана и гордостта на неостаряваща София. Откриването бе дадено в присъствието на посланика на Куба в България Н.Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес, представители на институции и гости. Паната могат да бъдат разгледани безплатно в периода 20 август – 3 септември 2018 г. на „Моста на влюбените“ до НДК.

60-те фотоса от България и Куба пренасят атмосферата на двете култури, показвайки приликите между тях в природен, архитектурен и социален план. "Етюд-и-те на София“ на фотографа Иван Шишиев изтъкват родните акценти, а фотографии от Кубински културен фонд от Хавана пресъздават духа на „Острова на свободата“ в София, правейки идеен мост между двете държави. Инициативата на компанията се осъществява с подкрепата Столична община и Кубинското посолство в България.

Затвърждавайки своите позиции на ексклузивен дистрибутор на кубинските ръчно свити пури Habanos за България и още 10 държави, цел на „Калиман Карибе“ е да обогати културата на своите клиенти в социален аспект, както и да запали техния интерес към богатствата на стара Хавана

„Калиман Карибе“

„Калиман Карибе“ ООД е основана през 1995 г. като ексклузивен дистрибутор на престижните марки ръчно свити пури Habanos за България. В годините компанията затвърждава своята лидерска позиция в сферата на ритейл и дистрибуция на ръчно свити пури, тютюневи изделия, висок клас аксесоари за пушене и гурме продукти. Портфолиото на „Калиман Карибе“ непрекъснато се обновява, отговаряйки на търсенето на клиентите и на новостите на пазара, предлагайки богат продуктов микс от световноизвестни марки и производители.

Компанията е лицензен представител на La Casa del Habano – световна луксозната верига бутици за пури Habanos с произход от Куба, както и управлява собствена марка от премиални магазини за тютюневи изделия – Premium Cigars & Tobacco. Бутиците са разположени на топ локации в цялата страна и в чужбина. 

„Климан Карибе“ е представител и на елитния бранд Cohiba Atmosphere отново под лиценза на Habanos s.а. Концепцията на Cohiba Atmosphere Sofia е да предложи уникално изживяване на своите посетители в ексклузивна  обстановка, с висок клас продукти и обслужване, отговаряйки на най-високите международни стандарти в областта. Клубът предлага възможности и за частни събития, дискретни лични и бизнес срещи.

Считано от 2016 г., „Калиман Карибе“ в сътрудничество с Habanos s.a. разширява своето международно присъствие като ексклузивен дистрибутор на ръчно свити пури за Албания, Армения, Босна и Херцеговина, България, Косово, Хърватия, Македония, Сърбия, Словения, Румъния и Черна гора.

Мисия и основна ценност за компанията е промотиране на Habanos културата и като продължение на този приоритет е образователното направление Habanos Academy. В рамките на основните нива на обучението се добиват задълбочени познания за историята, произхода и процеса на изработката на пурите, ритуали на поднасяне,  дегустационни умения, професионализма на habanossommeliers и др.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници