Ветко Арабаджиев поискал споразумение с прокуратурата

Ветко Арабаджиев поискал споразумение с прокуратурата
A A+ A++ A

 

Пребиваващият във Франция Вълчо Арабаджиев-баща, известен като Ветко, е поискал споразумение с прокуратурата. Той обещал съдействие и имена, свързани с прането на пари, укриването на данъци и източването на ДДС. В замяна щял да запази от публичност политици, замесени в компрометиращи сюжети.

Имал достатъчно доказателства. Това съобщиха за "Фрогнюз" източници, близки до разследването, пожелали анонимност.

Според тях най-вероятно прокуратурата ще намали натиска върху фирми и лица, които засягат пряко семейство Арабаджиеви. Самите босове ще останат в сянка. Като гаранция, че бизнесменът ще изпълни своята част от договорката, обвинението засега няма да иска сваляне на „червената бюлетина“ за издирването му от Интерпол.

Засекретяването на делото от Специализирания съд е предизвикано от разкрития за връзките на бизнесмена с политици и банки, които са му отпускали щедри кредити. Става дума за две частни и една държавна финансова институция, която е гарантирала предоговаряне на дълговете към първите две преди два-три месеца. В схемата са имената на известни бизнес дами и скандален политик-мултимилионер. 

В началото на сделката за купуване на хотел „Кемпински - Зографски“ Арабаджиев е преговарял с руската Внешторг банк (ВТБ) с посредничеството на братята Милен и Георги Велчеви, но условията на руснаците са се видели неподходящи на бизнесмена от Пловдив.

След покупката в управлението на хотела са влезли съпругата на Ветко – Маринела, - като изпълнителен директор и дъщерите им Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева, като членове на Съвета на директорите. Щерките днес не се споменават от прокуратурата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници