Оставките на министрите ще се обсъждат следващата седмица

Оставките на министрите ще се обсъждат следващата седмица
A A+ A++ A

Правителството заседава след като късно снощи коалиционният съвет успя да изглади напрежението между Патриотите.  Трите министерски оставки за момента остават само с пожелателен характер – изразено е било намерение, но реалната процедура не е била задействана. Това ще се случи в понеделник на ново извънредно коалиционно събрание.

Равносметката от среднощните разговори за стабилността на коалицията – напрежението привидно е потушено, поне засега. Управляващите няма да се откажат от властта, Обединените патриоти пък няма да се откажат нито от вицепремиера Валери Симеонов, нито от лидера на „Атака” Волен Сидеров. Двамата обаче обещаха да смекчат значително тона – това обещание идва на фона на алтернативата за предсрочни парламентарни избори.

Вчера лидерът на НФСБ постави ултиматум с условия за оставане в кабинета. „Има диалог, има коалиция, няма диалог, няма смисъл”, обяви Валери Симеонов. „Не може да си вицепремиер и да кажеш, че премиерът е едноличен диктатор и всичко да продължава все едно нищо не се е случило. Оттегляш се от този пост и го отстъпваш на друг, аз мисля, че това е логиката”, контрира го Волен Сидеров преди заседанието на съвета.

„В края на краищата държавните дела са сложни и те не могат да се решават за 15 минути”, обясни четири часа по-късно вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каоракачанов. „И към настоящия момент коалиционното споразумение се изпълнява, увери на свой ред зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За момента единствено вицепремиерът Валери Симеонов заяви категорично, че няма да подкрепи подадените министерски оставки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници