Радев награди австрийския посланик с орден „Стара планина“ първа степен

Радев награди австрийския посланик с орден „Стара планина“ първа степен
Снимка: Президенство на РБ
A A+ A++ A

„По време на мандата на посланик Хаузер бяха положени големи усилия за привличането на вниманието на деловите и финансови среди от Австрия към България. Резултатът е виден за всички, това е, че Австрия е наш приоритетен икономически партньор и водещ инвеститор в България". Това каза президентът Румен Радев, след като награди посланика на Република Австрия у нас Роланд Хаузер с орден „Стара планина“ първа степен, предаде БГНЕС.

Високото държавно отличие се връчва за изключително големите заслуги на дипломата за укрепването и развитието на двустранните отношения между България и Австрия. „Удостояването с най-високото българско отличие е оценка за личния принос и професионализма на посланик Хаузер и за голямото значение, което България отдава за развитието на нашите двустранни отношения“, каза президентът в словото си. Той посочи, че „тези отлични отношения, на които се радваме днес между нашите две страни, са резултат на последователните усилия на нашите две приятелски държави, а и резултат на приноса на поколения дипломати, на бизнеса, на академичните и културните среди, и на гражданите на двете държави“.

В исторически план, каза държавният глава, духовните, културните и стопанските връзки между нашите народи водят своето началото още от българското възраждане, но те имат своята голяма динамика през последните десетилетия. „За мен е огромна чест да бъда награден с най-високо отличие в България, изпитвам гордост“, каза Роланд Хаузер.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници