МВР с подробности от проверката на катастрофата с бащата на президента в Харманли

МВР с подробности от проверката на катастрофата с бащата на президента в Харманли
A A+ A++ A

МВР показа пълен видеозапис на катастрофата в Харманли, в който е участвал бащата на държавния глава Румен Радев - Георги Радев.

От вътрешното ведомство заявиха, че са констатирани поредица от нарушения още от първия момент на случването на инцидента. Още след пристигането на двамата полицаи, движението не е било обезопасено и трафикът не е бил отклонен, така че да се работи спокойно по уточняването на ситуацията. На записа се вижда и, че малко по-късно, при патрула на пътната полиция, идва и кметът на Харманли. От МВР обаче не разясниха какво е наложило появата му и дали е случайна. От там обаче уточниха, че в хода на проверката полицаите не са споделяли да им е оказван натиск.

На показания видеозапис се вижда още, че мястото на инцидента се обезопасява час и половина след пристигането на полицията. Тогава се слагат ограничителни конуси, които обаче не възпрепятстват движението около мястото на катастрофата. Също никой от полицаите не е взел показанията на свидетели на катастрофата, а такива е имало, обясниха от МВР.

Случаят се проверява и от прокуратурата, а дисциплинарно производство е назначено от директора на Областната дирекция на полицията в Хасково. След дисциплинарната проверка ще стане ясно и да ли ще има още наказани полицаи по случая, предаде БНР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници