Днес е празникът на салама

Днес е празникът на салама
Pixabay
A A+ A++ A

Добре дошли в уикенда на саламите - годишен празник, който отличава вкусната и пикантна италианска наденица, която е перфектна компания на вино и сирене. Обикновено е направен от ферментирано и сушено месо, саламът е множествено число от италианската дума salame и произхожда от италианската дума за сол. Саламът обикновено се произвежда от говеждо или свинско месо, което се смесва с подправки като черен пипер, чесън и вино, въпреки че съществуват много регионални вариации, съобщават от foodpanda.

Най-популярните видове салами са пеперони, чоризо и соппреса. Първият ден на салама се е провел през 2006 г. в Хенрико, щата Вирджиния и бил организиран от Обществото за оценяване на саламите.

Знаете ли, че саламите са обвити в животински черва, обикновено от едно и също животно, от което произхожда месото в плънката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите