БСП носят на ръце до парламента 120 папки с подписи за референдума за АЕЦ „Белене“

БСП носят на ръце до парламента 120 папки с подписи за референдума за АЕЦ „Белене“
Походът с папки е част от инициативите на БСП за популяризиране на идеята за референдума. Миналата седмица лидерът Сергей Станишев отговаря на въпроси за АЕЦ „Белене“ във „Фейсбук“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 720 000 подписа събра БСП в подписката за иницииране на референдум за строителството на АЕЦ „Белене“, съобщиха от левицата.

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, членове на БСП, депутати и младежи, участвали активно в кампанията, ще пренесат на ръце папките с подписите до Народното събрание.

„Всеки ще носи по една-две папки и така ще ги пренесем до сградата на парламента“, обясни секретарят на Висшия съвет на БСП Катя Николова, цитирана от БТА. По думите й ще има не по-малко от 120 папки.

Шествието с папките ще тръгне от ул. „Позитано“ 20, а активистите от БСП ще изминат пеш разстоянието до сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1.

Там, заедно с представители на Инициативния комитет за референдума, политици и младежи ще внесат събраните подписи за допитване до народа.

В щаба по събиране на подписи работят над 30 политически сътрудници на партията, които обработват данните от различните общини в страната.

„В началото е имало по-голям процент невалидни подписи, след като са завишени изискванията и критериите, и невалидни не са повече от 10%, които впоследствие са коригирани“, увери Катя Николова.

Валидността на данните на БСП се проверява в националната система за регистрация на физическите лица ЕСГРАОН.

#Катя Николова #Сергей Станишев #Народно събрание #подписка #АЕЦ „Белене“ #референдум #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници