Станишев: Подписката за АЕЦ „Белене“ е факт въпреки натиска

Станишев: Подписката за АЕЦ „Белене“ е факт въпреки натиска
Председателят на БСП и членове на партията пренесоха пеш и на ръце около 120-те папки с подписката за инициране на референдум. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки натиска, медийното затъмнение и многото лъжи на ГЕРБ подписката за референдум за АЕЦ „Белене“ е факт, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„773 447 български граждани заявяват, че искат референдум за изграждането на АЕЦ „Белене“, посочи от парламентарната трибуна Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Председателят на БСП и членове на партията пренесоха пеш и на ръце около 120-те папки с подписката за инициране на референдум, която ще бъде внесена в Народното събрание в петък.

„Приключи гражданската кампания за събиране на подписи в полза на референдум, първия в най-съвременната история на България, който ще бъде проведен. Такъв важен въпрос - да се развива ли ядрената енергетика в България, ние искаме да не се решава при затворени врата“, подчерта Сегрей Станишев.

Той допълни, че българските граждани плащат сметката за политиката на ГЕРБ, за тяхната „арогантност, тоталитаризъм, полицейщина“.

По думите му за последния четвърт век в България не е реализиран нито един мегаиндустриален проект, който да даде тласък на българската икономика, да гарантира енергийната независимост и да направи цените на тока по-достъпни.

Такъв именно бил смисълът на проекта АЕЦ „Белене“ според социалистите.

„Имахме три години абсолютно криволичеща политика на правителството на Бойко Борисов, продължи той. При проект, който има разрешение от ЕК, който има лицензирана площадка, който има практически готов технически проект – от първия ден на това правителство то започна да говори, че проектът няма да се прави“, заяви още Сергей Станишев.

Според него в подписката има необходимия брой подписи по закон и „нито правителството, нито президентът да могат да се надсмеят на българските граждани“, като откажат да инициират референдум.

Лидерът на социалистите призовава гражданите на предстоящия референдум да вземат активно участие, защото това е истинска демокрация.

„Това е отговорът на налаганата от ГЕРБ тоталитарна система“, завърши Сергей Станишев.

#ГЕРБ #Народно събрание #подписка #Сергей Станишев #референдум #АЕЦ „Белене“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници