ГЕРБ: С АЕЦ „Белене“ пенсиите замръзват, данъците скачат

ГЕРБ: С АЕЦ „Белене“ пенсиите замръзват, данъците скачат
Слава Богу, хората са умни и затова сте 40 души в ъгълчето на парламента, а в следващото Народно събрание трябва да сте и още по-малко, заяви Доброслав Димитров от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Референдумът за АЕЦ „Белене“, иницииран от БСП, е национална безотговорност, заявиха от ГЕРБ, а от БСП обвиниха управляващите, че обиждат българските граждани.

Скандалът в пленарна зала се разгоря след декларацията на „Коалиция за България“ във връзка с подписката за референдум за изграждането на атомната централа, внесена в НС по обед, предаде БТА.

Последва отговор от управляващата партия, а нападките преминаха в лични, след като Мая Манолова попита Доброслав Димитров (ГЕРБ), който прочете контрадекларацията на мнозинството, дали се срамува от баща си, защото през 1996 г. е бил директор в „Кремиковци“.

Доброслав Димитров заяви от трибуната, че с подписката си за АЕЦ „Белене“ БСП са подвели гражданите, защото не са казали, че за да се изплати проектът, през следващите 20 години пенсиите трябва да бъдат замразени, а данъците да скочат.

„Опитвате се да подведете хората да се подпишат под нещо, за което техните деца ще плащат. Явно политиката на национална безотговорност няма да бъде променена“, подчерта депутатът.

Доброслав Димитров обясни на социалистите, че национално допитване се прави по ключови и принципни въпроси - „за“ или „против“ ядрената енергетика например.

„Не може да задавате въпрос за строителството на АЕЦ „Белене“, без да се знае какво ще струва на българското общество“, категоричен беше депутатът.

Той направи и ретроспекция как се е развивал проектът и защо БСП, когато са били на власт, не са го подписали, ако е бил толкова важен.

Депутатът, който е и председател на външната парламентарна комисия, се върна и по-назад - към управлението на Жан Виденов.

„Когато фалирахте държавата през 1996 г., някои от вас бяха министри, половината банки фалираха, след което 8 години стояхте в опозиция“, припомни Доброслав Димитров на народните представители от БСП.

И продължи, че с идването си отново на власт през 2005 г. БСП и Тройната коалиция са загробили държавата с проекти, и заключи, че се опитват да направят същото с АЕЦ „Белене“, затова акцията с референдума била национална безотговорност.

„Слава Богу, хората са умни и затова сте 40 души в ъгълчето на парламента, а в следващото Народно събрание трябва да сте и още по-малко“, заяви още депутатът от ГЕРБ.

„За пръв път българските граждани искат те да решат да има ли АЕЦ „Белене“, да има ли ядрена енергетика, а не самозвани политици като вас“, продължи Мая Манолова и посочи, че високомерието към хората се наказва жестоко.

#ГЕРБ #Мая Манолова #Доброслав Димитров #АЕЦ „Белене“ #БСП #подписка #референдум #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници