Борисов:Всеки ден говорят срещу мен.Какво още да направим за свобода на словото

Борисов:Всеки ден говорят срещу мен.Какво още да направим за свобода на словото
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обяви, че всеки ден говорят срещу него по телевизиите. От думите му се разбра, че това е признак за свобода на словото у нас.

Днес той присъства бизнес закуска с членовете на Американската търговска камара и там коментира факта, че според международни класации страната ни е последна по свобода на словото в ЕС.

"Вчера гледам и се учудвам – по най-гледаните национални телевизии, в най-гледаното време излиза човек, който говори срещу мен, срещу правителството и накрая завършва със свободата на словото. Ама то, ако има нещо върху свободата на словото, ти няма да си по телевизията, няма да говориш няколко минути каквото си искаш. От там отива в другата национална телевизия и изговаря същото", коментира Борисов.

Премиерът обаче не каза за коя телевизия и кой "човек" става дума. По думите му за публиката в България "обикновено е по-интересно, ако има нещо жълто, скандално".

"Какво трябва да се направи повече за свободата на слово? И това е всеки ден. Какво да направим повече, как повече хора да го чуят? Това е парадокс. Накрая завършват - той е срещу свободата на словото. Как говориш тогава?", каза още премиерът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници