Обама даде още пари за отбрана на Израел след атентата в Бургас

Обама даде още пари за отбрана на Израел след атентата в Бургас
Президентът на САЩ Обама подписва Закона за засилено сътрудничество с Израел в областта на отбраната, с който САЩ отпускат още 70 млн.д. на Израел за проекта "Железен купол". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ отпускат допълнително 70 милиона долара за финансирането на израелския комплекс за противоракетна отбрана "Железен купол", обяви президентът Барак Обама, като спомена терористичния акт в Бургас от 18 юли като доказателство за заплахата от тероризъм.

"Много се радвам, че тази седмица можем да обявим за отпускането на допълнително финансиране в размер на 70 милиона долара за "Железен купол". Тази програма е от изключителна важност за осигуряването на безопасността на израелските семейства. Тя е проверена и вече предотвратява ракетните удари по територията на Израел", заяви стопанинът на Белия дом по време на церемонията по подписването на закон за усилването на сътрудничеството с Израел в сферата на безопасността, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Американският президент подчерта, че неотдавнашният терористичен акт в България срещу израелските туристи потвърждава, че борбата с тероризма остава задача не само за Израел, но и за целия свят.

"По същество, този закон издига на безпрецедентно равнище всички аспекти на нашето сътрудничество и потвърждава нашето непоколебим стремеж към осигуряването на безопасността на Израел", обяви Обама.

Той припомни, че в най-скоро време Израел ще бъде посетен от министъра на отбраната Леон Панета. Целта на неговото посещение е намирането на нови пътища за сътрудничество между двете страни.

#Трагедия в Бургас #Бургас #атентат #терористичен акт #Израел #Железен купол #противоракетна отбрана #Барак Обама #Президент на САЩ #САЩ #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници