НАП-Варна със засилени проверки на търговците на риба

НАП-Варна със засилени проверки на търговците на риба
A A+ A++ A

Засилен контрол на търговци на едро на риба и рибни магазини започнаха инспекторите от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна. Фискалните агенти следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите в морската столица.

Проверките са стартирали на рибната борса на Кооперативния пазар, след подаден сигнал в териториалната дирекция, че на клиентите в борсата не се издават касови бележки. Инспекторите са осъществили контрол на 15 търговци на риба и рибни продукти, за които са получили и предварителна информация от звеното за дистанционно наблюдение на касовите апарати, че отчитат подозрително ниски обороти.

По време на проверките на 5 от търговците са съставени актове за административно нарушение – неиздаване на касов бон. За това нарушение обектите ще бъдат запечатани за срок до един месец. На други 3-ма търговци са съставени актове за разлика в касовата наличност и отразените продажби на фискалните устройства. Дистанционното наблюдение на некоректните търговци на риба ще продължи и при нов нереален спад на оборотите им ще бъдат посетени отново от данъчните.

От НАП Варна напомнят, че лице, което не издаде фискална касова бележка (фискален бон), се наказва с имуществена санкция – за юридически лица и еднолични търговци, в размер от 500 до 2 000 лв. При повторно нарушение размерът на санкцията е от 1000 до 4 000 лв. За продавача или лицето, което е било длъжно да издаде касова бележка, но не издало и е приело плащането, глобата е от 100 до 500 лева.

Освен наложените парични санкции, при установено неиздаване на касова бележка, обектите на нарушителите ще да бъдат запечатани за срок до един месец.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници