МВнР: Новото правителство – добра стъпка за Сърбия

МВнР: Новото правителство – добра стъпка за Сърбия
Ивица Дачич, близък съратник на Слободан Милошевич, е новият премиер на Събрия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

България оценява като добра стъпка сформирането и избирането на новото правителство на Република Сърбия, заяви говорителят на Министерството на външните работи (МВнР) по повод избора на новото сръбско правителство.

Страната се справи с прехода между два различни кабинета по изключително демократичен начин, като политическата класа не позволи появата на нестабилност.

Надяваме се  новото правителство да предприеме необходимите икономически и политически реформи, каза още говорителят на МВнР, цитиран от пресслужбата на ведомството.

Очакваме то да продължи и задълбочи процеса на европейска интеграция на Сърбия, както и към отговорност в прилагане на договореното в диалога с Косово и процес на нормализация и регионално сътрудничество, посочват още от външното министерство.

За България Сърбия е важен съсед и регионален партньор, а европейската перспектива, чрез помирение и просперитет на Западните Балкани е в основата на нашата визия и съвместен интерес, завършва говорителят на МВнР.

В петък парламентът на Сърбия гласува ново националистическо коалиционно правителство, водено от премиера Ивица Дачич, съратник на бившия югославски диктатор Слободан Милошевич.

#Министерството на външните работи #МВнР #Сърбия #България #Западните Балкани #Косово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино