Прокуратурата дава подробности след ареста на Баневи във Франция

Прокуратурата дава подробности след ареста на Баневи във Франция
A A+ A++ A

Прокуратурата ще разкрие детайли от схемата за пране на пари, за която са арестувани Николай и Евгения Баневи.

Двамата бяха  задържани във френския град Ница на 26 октомври заради подозрения в данъчни престъпления и присвояване. Предстои френските власти да разгледат екстрадирането на семейство Баневи у нас.

 Обиски и претърсвания в същия ден имаше на много адреси в София и в района на Варна. Проведени бяха и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство.

 По-рано от Специализираната прокуратура съобщиха, че са започнали разследване в завод „Полимери” АД в Девня, чийто собственик е Банев. Разследването по случая започнало преди около два месеца. По думите на зам. главния прокурор Иван Гешев основната причина за разследването е източването на приватизираното предприятие.

„Полимери” АД е приватизирано от Николай Банев през 1998 г. От 2010 г. обаче дружеството не работи, а 2013-а то е обявено в несъстоятелност. Миналата година съдът потвърди, че трябва да бъдат изплатени и заплати на работници, които са останали с неизплатени възнаграждения. През 2017 г. пловдивската фирма "Хъс" закупи активите на предприятието за сумата от 14,5 млн. лева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници