Десетки коне са убити в Правец и Ботевград

Десетки коне са убити в Правец и Ботевград
pixabay,com
A A+ A++ A

Собственици на коне от Правец и Ботевград се оплакаха, че само през изминалата седмица са убити над 20 коня. Росен Николаев и Найден Методиев са двама от тримата стопани на коне, чиито животни са простреляни през изминала седмица в района. Учени се опитват да клонират кон отпреди 40 000 г. Учени са взели клетъчни проби от изчезнал преди 40 000 г. кон бебе с цел да възстановят вида.

Двамата са дребни стопани. Твърдят, че нямат врагове. Стреляно е и по няколко коня на бизнесмен от Правешко, съобщи bTV. Различния социален статус на пострадалите собственици и типове коне изключва версията за лично отмъщение. От районната прокуратура в Ботевград потвърдиха за два убити и осем простреляни коня до село Калугерово, община Правец. Кон ритна и уби 4-годишно дете в Чирпан Кон ритна в главата дете и го уби в Чирпан, съобщават от ОДМВР-Стара Загора.

Води се досъдебно производство за извършено престъпление – „проява на жестокост към животно и причиняване противозаконно на смърт или трайно увреждане”, за което се предвижда до 3 години затвор и глоба от хиляда до 5 хил. лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници