„Капана” намигва за всяко новородено

„Капана” намигва за всяко новородено
A A+ A++ A

Пловдивският квартал на творческите индустрии „Капана” ще намигва на минувачите с уличните си лампи всеки път, когато в някоя АГ болница в града изплаче новородено.

Проектът е част от програмата за европейска столица на културата и неговият старт бе даден официално в петък вечерта от градоначалника Иван Тотев, художника Емил Миразчиев и от автора на проекта – италианския художник Алберто Гарути.

На символичната церемония присъстваха и представители на пловдивски болници, които са се включили в инициативата. По думите им квартал „Капана” е сърцето на града. Така всяка пулсация на уличното осветление там ще бъде символичното потвърждение на това.

Светлините са свързани с родилните отделения на болниците: „Селена“, УМБАЛ „Св. Георги“, УМБАЛ „Пловдив“ и клиника „Торакс“. Отделенията са оборудвани с бутон, който ще бъде натискан от член на екипа при всяко раждане. На земята в една от уличките в квартал „Капана” е монтирана каменна плоча с информация за проекта.

Проектът се реализира за изложбата Metaphorai, 24-то издание на Седмица на съвременното изкуство с куратори Катя Ангелова и Алесандра Поджанти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници